RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner opp for lærersex

Sist oppdatert:
Ny kontrakt åpner for romatikk mellom studenter og veiledere.

Studenter og veiledere ved universitetene må ikke lenger skrive under på at de ikke skal ha sex med hverandre, skriver Studvest.

- Kritisk
Før måtte studentene og veilederne på hovedfagsnivå undertegne en kontrakt der de lovte å ikke ha sex med hverandre. I den nye masterkontrakten er sexforbudet utelatt.

Jussprofessor Jon Bing er kritisk til den nye kontrakten.

- Vi som har vitenskapelige maktposisjoner må ha erfaring og selvinnsikt nok til å legge bånd på følelsene hvis disse skulle settes i sving. Slike forhold er ytterst besværlige. Det er åpenbart at det er forkastelig, sier Bing.

Ingen meldeplikt
Viserektor Berit Rokne Hanestad ved Universitetet i Bergen (UiB), deler ikke Bings oppfatning og tror at slike forhold kan være av det gode, men habilitetsproblemene må tas hånd om, mener hun.

- Den vitenskapelig ansatte kan selvsagt ikke være veileder eller sensor for den studenten han eller hun har et forhold til. Det er viktig med ryddighet i slike situasjoner, sier Hanestad til avisen.

Det er allikevel ingen meldeplikt for vitenskapelig ansatte som innleder forhold til sine studenter.

- Vi oppfordrer de vitenskapelig ansatte som er i slike situasjoner til å kontakte sine fagmiljøer i tillegg til lokal ledelse, men vi kan ikke kreve at de skal informere universitetsledelsen sentralt, sier viserektoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere