RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjører fletta av Solberg

Sist oppdatert:
«Sega Rally» er høyoktans kjøreaction på sitt beste.

Klikk på playknappen over for å se traileren til spillet.

(Spillmagasinet): «Sega Rally»-serien begynte sitt liv i arkadehallene i 1995 og ble en øyeblikkelig klassiker. I tillegg til å by på en da helt suveren grafikk, oppførte bilene seg ulikt på hvert av de tre underlagene og kjørefølelsen var enorm.

Et par år senere kom oppfølgeren, og nå er det tredje «Sega Rally»-spillet endelig ferdig. Av en eller annen grunn har Sega valgt å kalle seriens nestegenerasjonsdebut «Sega Rally» her i Europa.

Deilig styring

Spillet inneholder mange varierte biler og baner, og lar deg både delta i en rekke turneringer og kjøre enkeltløp. I tillegg til en stor enspillermodus, kan du kose deg med en underholdende og velfungerende flerspillerdel.

Akkurat som «Ridge Racer» byr «Sega Rally» på enkel, vakker og ukomplisert arkademoro. Styringen har ikke så mye til felles med virkeligheten og du kan ikke krasje, men med en så intuitiv kontroll og deilig kjørefølelse spiller det liten rolle.

De kjappe bilene er akkurat passe tunge, sladder bare du ser litt stygt på dem, og er en fryd å føre gjennom svingene.

Intense løp

Vanskelighetsgraden er så absolutt ikke blant de mest nybegynnervennlige, men ihvertfall jeg synes at det som venter er verdt all treningen.

Når du først mestrer kontrollen fullt ut byr «Sega Rally» på noen av de mest intense, utfordrende og underholdende rallycrossløpene jeg har vært borti.

Motstanderne blir etterhvert så gode at de aldri ligger langt bak deg og straffer deg hardt for hver eneste feil. For å vinne krever «Sega Rally» at du kjører som en gærning, ikke er redd for litt fysisk kontakt med de andre bilene, og kan banene ut og inn.

Dype spor

Den største forskjellen mellom «Sega Rally» fra 1995 og 2007, er at bilene nå graver seg ned i underlaget og hvordan du bør takle en sving forandrer seg dermed fra runde til runde.

Takket være dette blir banene og løpene aldri kjedelige, du må hele tiden følge med og angripe svingene på nye måter.

Heldigvis sliter konkurrentene dine med det samme, og det blir aldri kjedelig å fyke forbi en motstander som havner langt ute i grøfta. Spesielt ikke hvis han akkurat gjorde det samme med deg.

Litt simpelt

Det eneste jeg har å utsette på «Sega Rally» er at det føles litt simpelt når det sammenlignes med for eksempel «Colin McRae: Dirt». Codemasters fabelaktige rallyspill inneholder både flere valgmuligheter, biler (og biltyper) og baner.

Bortsett fra det er «Sega Rally» tilnærmet perfekt og byr på utrolig mye moro, både alene og over nett. Hvis du tror du er sterk nok til å komme deg gjennom de første timene, anbefales dette på det varmeste.

PS. For de som spilte de gamle spillene: Ja, «GAME OVER YEAH!!!!!»-mannen er på plass, musikken er minst like cheesy som før, og banene er fulle av ting som dyr og jagerfly. Alt er med andre ord som det skal være i «Sega Rally»-land.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere