RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre enn Ronaldinho

Sist oppdatert:
Nå kan du ta seriemesterskapet fra skrytepavene Brann, cupmesterskapet fra jukserne Lillestrøm og ligatittelen fra Chelsea.

Klikk på playknappen over for å se hvordan du får überkontroll i «FIFA 08».

(Spillmagasinet): «FIFA» er det største lisensierte fotballspillet i verden. Nå har 2008-versjonen kommet. Det første spillet i denne serien kom i 1993, og spillserien har variert fra glitrende til middels.

Mye skyldes at konkurransen fra et visst annet fotballspill har vært relativt hard.

Se også:- Gruser dem langt ned i støvla!

Vi ga fjorårets versjon på Xbox 360 en femmer. Bakgrunnen var den gang at det var det egentlig første tredjegenerasjons fotballspill. Det var vakkert, var en drøm online, selv om den kunstige intelligensen var på nivå med Wayne Rooney.

Vi sa også at man muligens burde vente ett år for å få den skikkelige fotballfølelsen.

Hvis du gjorde det så var du smart. Veldig smart. Her har man koblet det som var godt med «FIFA 06» med det som var godt i «FIFA 07». Du har aktive lagkamerater, spillet går fort og den hakkingen man fikk på «06» er erstattet med grafisk flyt av klasse.

Flere nyheter enn Sun

Så, hva er nyhetene? Vel, for det første har du mer kontroll. Spilleren din føles som en skikkelig fotballspiller, og du kan kontrollere pasninger, skudd, finter og løp på en helt annen måte enn det som har vært tilfelle i tidligere fotballspill (og da inkluderer vi alle).

I tillegg har fysikken blitt nærmest perfekt. Akkurat det er nærmest en umulighet å forklare hvordan påvirker spillet, men vi kan si det slik: Det er ikke flaks lenger når du scorer eller spiller bra.

Flinkere enn Ferguson

En ny spillmåte er Be A Pro. Her spiller du kun en av elleve på banen. Vi har ikke fulltestet dette, men det vi har testet har vært gøy. Det kan selvfølgelig være frustrerende å vente på ballen som spiss når laget ditt har problemer med å erobre ballen, men slik er jo faktisk fotball.

Andre spillmåter er en godt utbygget managermodus (bedre enn sist), forskjellige cuper/ligaer (MANGE!) og diverse smågreier. I tillegg til det som fortsatt EA takler så meget bra etter hvert - en grei, enkel og god onlinemodus.

Smartere enn Rooney

La oss også ta med den kunstige intelligensen. Sist gang var nettopp dette spillets eneste problem. Denne delen av spillet går nå på steroider.

Spillet er mye mer variert og spillerne dine oppfører seg som hodeløse idioter/geniale superstjerner akkurat som det er på en fotballbane ellers.

Spillet går også litt saktere enn tidligere, og det er ment positivt - for det betyr at det blir mye mer spill av det hele.

Penere enn Ronaldo

Grafikkmessig ser spillet bra ut, og animasjonene er nydelige. Det beste er likevel stadionene som ser fantastik ut, spesielt - selvfølgelig - Anfield.

Problemet er at noen spillere ligner litt mindre på sine virkelige kopier, men det er muligens fordi de har lagt inn over 15.000 av dem i spillet (men det er kun stjernene som har blitt kopiert).

Lyden på disse spillene til EA Sports har vært strålende, og Martin Tyler må være en av de beste fotballkommentatorene i verden. Når publikum også følger spillets gang kan du ikke akkurat klage her. En liten og glitrende morsomhet er at stadionanlegget sier hvem som laget målet¿ hei, vi liker slikt!

Møt ballen, for svingende!

Noen feil er det selvfølgelig, den mest irriterende (og den har vært der lenge) er at spillerne dine ikke har fått med seg følgende læresetning fra fotballen: MØT BALLEN.

Enkelte anmeldere har ment at det er vanskeligere å score mål, men vi mener det skyldes at man prøver å spille på det som tidligere har vært «FIFA» sine svakheter. Nå må man faktisk spille fotball, og bygge opp angrep.

Selv knuste vi Lyn med Vålerenga 4-1 i første runde i cupen før vi etterpå tok Liverpool på en tur til Manchester City for å vinne 5-0 i ligacupen. Vi skrudde så av all hjelp med skudd, og det ble selvfølgelig nok litt vanskeligere (de fleste skuddene endte ved cornerflagget) - så egentlig bestemmer du jo hvor lett du vil ha det selv.

Dette er foreløpig det beste fotballspillet vi har spilt, og siden «Pro Evo» ikke har de samme lisenser (si hva du vil, men det er morsommere å spille med virkelige lisenser enn ikke) så tror vi at sistnevnte må virkelig gå på et dypt løp for å slå dette.

«FIFA 08» slippes også i egne versjoner til Wii, PSP og Nintendo DS. Disse spillene kommer det separate anmeldelser på, og er ikke vurdert i denne omtalen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere