RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høstens rollespill til PS2

Sist oppdatert:
Er du lei av sukkersøte japanske rollespill med sidrumpa kampsystem og spillfigurer som ikke gjør annet enn å klage? Da bør du sjekke ut «Rogue Galaxy».

(Spillmagasinet): På en ørkenplanet i en galakse langt, langt unna, bor unge Jaster Rogue. Et ondt imperium holder på å ta makten i galaksen, derfor har planeten blitt invadert og befolkningen tatt som slaver.

Jaster lever av å jakte på farlige dyr i ørkenen. En dag blir han forvekslet med galaksens mest kjente monsterjeger, av en gruppe eksentriske rompirater som vil ha ham med på skattejakt. Dermed bærer det ut i universet på eventyr.

Det hele starter ganske så likt «Star Wars», samt en liten porsjon «Dune». Men så setter «Rogue Galaxy» seg selv i fri, og veien ligger åpen for et kjempespill.

På tross av de kjente elementene i begynnelsen, er plottet ekstremt underholdende. Spillfigurene er faktisk så sjarmerende og morsomme, at du raskt glemmer kopieringen. Dialogen er glimrende og får spillfigurenes personligheter godt frem.

For én gangs skyld er også skuespillet og stemmene bak spillfigurene veldig bra, og formidler sentimentale følelser helt uten at du får lyst til å vrenge deg.

«Hack and slash» i sanntid

Kampsystemet er mer actionbasert enn det vi er vant til fra japanske rollespill. Her er ingen treg, turbasert slåssing, men «hack and slash» i sanntid. Fiendene står ikke rolig og venter på å bli slått.

Hopp og sprett og riktige bevegelser er viktige elementer, ikke minst i bosskampene. Sjeldent nok fungerer både kontrollene og kameraet nærmest perfekt. Er det virkelig mulig?

Spesialangrep kommer i to hovedtyper, og utføres ved å trykke på den rette skulder- eller D pad-knappen når spillet gir beskjed om det. Her gjelder det å holde hodet kaldt.

Som vanlig i et rollespill er det viktig å stige i level og skills, og samle utstyr og penger. «Rogue Galaxy» har utallige tilfeldige kamper, men på grunn av det dynamiske og varierte kampsystemet, går det raskt å stige i nivå. I tillegg finnes det en mengde minispill og ekstraoppdrag.

Må du likevel tilbake til et bestemt sted for å handle medisiner eller utstyr, kan du unngå de tilfeldige kampene ved å teleportere deg dit. Dermed har mange av de mest irriterende og kjedelige elementene i rollespill blitt løst på en elegant måte.

Gjennomført sjarmerende

«Rogue Galaxy» viser også frem noe av de flotteste bildene som du får til Playstation 2. I stedet for fotorealisme, har utviklerne satset på en enklere grafikk, nemlig et tegnefilmaktig, anime-utseende som passer perfekt til historien og settingen.

Videosekvensene er, som typisk for japanske rollespill, både mange og lange. Men de er laget med en vidunderlig sans for visuell fortelling, og er så underholdende og morsomme at de får deg til å bryte ut i latter.

Jeg trodde jeg hadde gått lei av japanske rollespill, men «Rogue Galaxy» viser at det går an å gjøre ting annerledes, til enorm fordel for sjangeren. Og det «Rogue Galaxy» gjør aller best, er det som oftest svikter i spill, nemlig en engasjerende og underholdende historie, og spillfigurer som gjør at du får lyst til å spille mer.

«Rogue Galaxy» er gjennomført sjarmerende og svært bra designet. Det er kanskje høstens beste rollespillkjøp. La deg fascinere av «Rogue Galaxy» du også!

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere