RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budkrig om hoteller

Sist oppdatert:
Eiendomskjempe fikk med seg Petter Stordalen i kampen om Norgani.

Eiendomsselskapet Aberdeen Property Investors kaster seg inn milliardkampen om Norgani Hotels.

NA24 - din næringslivsavis

Budkrig
Selskapet la mandag inn bud på samtlige aksjer i Norgani Hotels. Norgani Hotels eier over 70 hotelleiendommer i Norden

I midten av august la den norske eiendomskjempen Norwegian Property inn et frivillig tilbud om å kjøpe samtlige utestående aksjer i Norgani.

LES MER: Vil sluke hoteller

Byr seks kroner mer
Aksjonærene i Norgani Hotels ble tilbudt 82,50 kroner per aksje med valgfritt oppgjør i kontanter eller som en kombinasjon av kontanter og nye aksjer i Norwegian Property.

Mandagens bud fra Aberdeen er 7 prosent høyere enn Norwegian Property's bud og lyder på 88,50 kroner per aksje. Det verdsetter egenkapitalen i Norgani til 3,5 milliarder kroner.

-Budet fra Aberdeen ligger innenfor rangen våre rådgivere har anbefalt oss å ligge på, sier styreleder Jan Petter Storetvedt i Norgani Hotels til NA24.

Styrelederen forteller at Aberdeen presenterte sine planer for styret i Norgani i helgen. Aberdeen tar ledelsen i Norgani med seg videre etter et eventuelt oppkjøp og sier at denne vil bli kjernen i konsernets hotell-team.

- De vil bygge videre på vår organisasjon og det er selvfølgelig tilfredsstillende. Så førsteinntrykket var bra, sier Storetvedt.

- Budet står
Adm. direktør Petter Jansen i Norwegian Property ønsket ikke å kommentere saken overfor NA24 umiddelbart.

Mandag ettermiddag skriver Norwegian Property i en børsmelding at de registrerer tilbudet til aksjonærene i Norgani Hotels fra Aberdeen, og at Norwegian Property opprettholder tilbudet til aksjonærene i Norgani Hotels ASA som løper frem til onsdag klokken 1630.

Stordalen
Petter Stordalen er også med på dealen. Gjennom Home Properties kjøper Stordalen seks hoteller fra Norgani i forkant av gjennomføringen av budet.

- Oppkjøpet av Norgani er en veldig attraktiv investeringsmulighet med relativ høy yield til en relativ lav risiko. Investeringen vil gi våre eksisterende fond en raskerere eksponering og skaper muligheter for nye produkter i vår virksomhet, sier investeringsdirektør Per Samuelsen i Aberdeen Norge i en børsmelding.

Tar med ledelsen videre
Ledelsen og styret i Norgani skriver anbefaler budet fra Aberdeen, og Norganis ledelse vil bli kjernen I Aberdeens nye hotell-team, skriver selskapet I en børsmelding.

- Norgani har en profesjonell organisasjon og en respektert ledelsesgruppe som skaper verdier gjennom tett partnerskap med hotelloperatørene. Vi er derfor fornøyde med å ha mottatt støtte for vårt bud fra både ledelsen og styret i Norgani, sier adm. direktør Espen Klevmark i Aberdeen Property Investors i Norge.

First Securities har vært finansiell rådgiver for Aberdeen, mens advokatfirmaet Schjødt har vært juridisk rådgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere