RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Holdt opp eselplakat foran blind politiker

Sist oppdatert:
Moss Frps Erlend Wiborg skal ha holdt opp en plakat med et esel på mens blinde Per Inge Bjerknes fra Sp holdt innlegg i en skoledebatt. I tillegg skal Wiborg ha fått flere innvandrerjenter til å begynne å gråte.

19 år gamle Wiborg hadde med seg en plakat med bilde av et esel på til en debatt på Greåker videregående skole i Sarpsborg kommune.

- Jeg så at han holdt opp plakaten blant annet mens Senterpartiets representant snakket. Det synes jeg var spesielt ille, fordi han er blind, sier Trine Høistad i Østfold AUF til VG.

Hun reagerer også sterkt på Wiborgs uttalelser om innvandrere. Hun satt i salen under debatten, og sier til NRK Østfold at flere av innvandrerjentene som satt omkring henne, begynte å gråte da han sa at de fleste innvandrere er kriminelle på en eller annen måte.

Overfor VG benekter Wiborg at han holdt opp plakaten foran den blinde Sp-politikeren. Men påstandene om at han fikk innvandrerjenter til å begynne å gråte, vil han ikke kommentere.

Senterpartiets Per Inge Bjerknes forteller NRK at skoledebatten var tøff. Han tar seg imidlertid ikke nær av at Wiborg skal ha holdt opp en eselplakat.

- Jeg har selvironi. Men jeg synes det er ille i forhold til signalet det gir elevene, og jeg synes det er å gå over grensen i en skoledebatt, sier han til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere