RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oh Susanna

Etter to strålende CD-er sammen med The Magical Orchestra er Susanna Wallumrød noe så voldsomt klar for å debutere på egen hånd. Vi har med en kunstner i absolutt verdensklasse å gjøre.

Susanna

Sonata Mix Dwarf Cosmos

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Susanna Karolina Wallumrød, fra den mer enn gjennomsnittlig musikalske Wallumrød-slekta på Kongsberg, har kommet veldig langt på sine 27 år. Over store deler av kloden har hun sammen med Morten Qvenild – også kjent som The Magical Orchestra – imponert titusener med coverversjoner av kjente rocke- og poplåter på et uhyre neddempa og personlig vis. Et par av dem har også blitt benytta i TV-suksessen «Grey’s Anatomy». Det skader sikkert ikke for oppmerksomheten jorda rundt det heller!

Med «Sonata Mix Dwarf Cosmos» går Susanna en annen vei, men hun holder fortsatt godt på sitt personlige uttrykk. Bortsett fra litt hjelp fra fetter David Wallumrød og Bigbang-sjef Øystein Greni på hvert sitt spor, har Susanna skrevet all tekst og musikk sjøl.

Susanna har mye å melde og gjør det fortsatt i et neddempa og inderlig tonespråk der ikke en tone eller en frase er overflødig. Det er masse luft og rom i musikken hennes som gir oss plass til å komme inn i den, og hun får glitrende hjelp fra de to nevnte, samt Barbara Buchholz på theremin, bror Christian Wallumrød på flygel, ektemann Helge Sten – alias Deathprod – på gitar, mellotron og som produsent, Giovanna Pessi på harpe, magiske Morten Qvenild på flygel, celesta og memorymoog, Ola Fløttum fra White Birch på gitar, Ingebrigt Håker Flaten på bass og Pål Hausken på trommer. Alt like diskret og like virkningsfullt – Susanna og Deathprod har tatt seg god tid og har visst hva de har ønska seg fra spor til spor. Susanna spiller også flygel – med dempepedal! – og gitar.

Dette er musikk som er vanskelig å kategorisere og bra er det. Det Susanna gir oss her på «Sonata Mix Dwarf Cosmos» er enkelt og greit strålende og urpersonlig musikk som vokser og vokser for hver gang du møter den. Slik er det med tidløs musikk skapt av store kunstnere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere