RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk våpenavtale verdt milliarder

Amerikanske soldater i Bagdad, Irak, US Army,
Amerikanske soldater i Bagdad, Irak, US Army, (AP Photo/Bullit Marquez)
Skal levere militært utstyr til US Army.

Kongsberg Defence & Aerospace, som er et datterselskap i Kongsberg Gruppen ASA, har inngått en rammeavtale med US Army.

NA24 - din næringslivsavis

Avtalen gjelder leveranser av fjernstyrte våpenstasjoner (RWS - Remote Weapon Stations) til CROWS-programmet (Common Remotely Operated Weapon Station). Rammen er på cirka 8 milliarder kroner og har en varighet på fem år, melder Kongsberg Gruppen i en børsmelding.

Det totale omfanget av avtalen vil være avhengig av fremtidige behov og årlige bevilgninger, heter det i meldingen.

Kongsberg har mottatt den første bestillingen innenfor rammeavtalen. Denne er på 1.7 milliarder kroner og gjelder leveranser av våpenstasjoner, reservedeler og support.

- Kongsberg Gruppen er i dag verdensledende i produksjon og leveranse av våpenstasjoner, og har per i dag levert mer enn 2000 systemer til militære kunder i syv land. CROWS-kontrakten er en viktig og utfordrende oppgave for Kongsberg Defence & Aerospace og sikrer selskapets posisjon som den klart ledende leverandøren innen fjernstyrte våpensystemer for armerte kjøretøy, sier divisjonsdirektør Egil Haugsdal i Kongsberg Defence & Aerospace i meldingen.

CROWS er et felles anskaffelsesprogram for våpenstasjoner til US Armys kjøretøyprogrammer. Kongsberg Defence & Aerospace har videreutviklet sitt våpenstyringssystem PROTECTOR RWS til å møte kravene som stilles til CROWS. Produktet gir beskyttelse til militære mannskaper ved at kjøretøyets våpen kan opereres fra en beskyttet posisjon inne i kjøretøyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere