Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Frykter ikke «Bloody Beach»

Vold, drap og voldtekter skremmer ikke norske investorer vekk fra Bulgaria.
Sist oppdatert:

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Eiendomsagent-firmaet Quality Real Estate Advisors i den spanske luksusbyen Marbella, driver i disse dager massiv markedføring rettet mot norske private investorer.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere skandinaviske aksjemeglere forsøker å få norske daglige ledere til å gjøre såkalte «off-plan»-investeringer i Bulgaria, som betyr at man kjøper en eiendom før bygget er ferdigstilt, eller allerede før første spadetak er tatt.

Investorene lokkes med skyhøye gevinster ved at kvadratmeterprisene på leilighetskompleksene ekspanderer i takt med byggingen. Investorene har derfor om regel ingen planer å selv å benytte leilighetene eller sitte til ferdigstillelse. Her er meningen å tjene kjappe penger.

Forhandler med eiendomsfond
Inspirert av Paretos investering i det bulgarske kjempeprosjektet Blue Bay Hill Club, reiste nylig to store norske eiendomsfond til Bulgaria for å se på mulighetene for å gjøre lønnsomme investeringer i landet.

Quality Realestate i Marbella samarbeider med Bulgarian DreamHomes i Norge. Den eneste involverte i dette selskapet , er nå advokat Bjørn Fosaas. Han har nettopp vært på ferie i Dubai, men er på lynvisitt i Norge før han straks setter kursen mot Bulgaria.

Han bekrefter at de nå er i forhandlinger med de to store eiendomsfondene om avtaler rundt investeringene, uten at han vil si noe om hvilke fond det gjelder.

- Vi satser mer enn noensinne i dette landet nå, forteller Fosaas til NA24.

Gratis til Sunny Beach
De fleste store norske eiendomskjedene styrer unna Bulgaria når de skal tilby utenlandsboliger til sine kunder. Turistmaskineriet Sunny Beach har i sommer har fått gjennomgå i pressen for mafialignende tilstander, med tette innslag av vold, drap og voldtekter.

- Det er mange investorer i Bulgaria, og de har vært her lenge. Skribleriene har ikke noen innflytelse på investorene, ler Fosaas.

Notar og Privatmegleren rir imidlertid videre på den bulgarske Svartehavsbølgen, og agent Stian Grøtte i Notar kan stolt fortelle hvordan de solgte 12 leiligheter i Bulgaria på to uker i sommerferien.

I tillegg er et antall mindre agenter fra utenlandske foretak på oppdrag i Norge. På finn.no lokkes det blant annet med gratis visningsturer til Sunny Beach.

Styrer unna Bulgaria
- Vi har bevisst holdt oss unna Bulgaria, sier daglig leder i Ring Eiendomsmegling Utland, Tommy Syversen, til NA24

Han mener landet rett og slett ikke oppfyller kravene til et ferieland for nordmenn. Om de forlokkende offplan-investeringene, har han følgende kommentar:

- Dette er risikabelt. Mange kjøper uten å i det hele tatt ha vært i landet og sett. Det sier seg selv at man ikke får gull for 350.000 kroner, sier Syversen i Ring Eiendom.

Også i Grøtte i Notar bekrefter ovenfor NA24 at skepsisen til Bulgaria har økt etter mediekjøret.

- Nordmenn stiller flere spørsmål enn det man gjorde før, sier han, uten at han vil si han kjenner seg igjen i mediesakene av den grunn.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere