RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrker cannabis i Slottsparken

Sist oppdatert:
Aksjonen Overgrow 2007 er i full gang i hovedstaden.

Det gror ikke bare gress og blomster utenfor i Slottsparken i dag.

Planter hundrevis av frø
- Overgrow er en årlig aksjon rettet mot myndighetene. Den går ut på at vi planter cannabisfrø flest mulig steder, for å rette oppmerksomhet mot stoffet, forteller Johnny Linnerud.

Det er legalisering og organisering av cannabis i Norge som er målet.

Nå gror det cannabis både i Slottsparken og utenfor Regjeringskvartalet i Oslo.
- Det er en del som lukes bort, men noen av plantene får vokse seg store og fine, forteller Linnerud.
Han viser stolt frem flere eksemplarer midt mellom blomstene i bedet utenfor regjeringskvartalet. I Slottsparken har mye blitt luket bort, alt som står igjen er små spirer.

Johnny Linnerud og hans to kamerater fra Dyrkeklubben er ikke i tvil om hvordan hasjen burde behandles, og hva som er problemet i dag.
- Nå er markedet styrt av kriminelle, og 13-åringer kan få kjøpt hasj på gata. Hadde det blitt kontrollert på samme måte som alkohol, ville det vært 18-årsgrense på bruk og kjøp, og kunne nytes i lukkede rom som alkohol nytes på puber i dag, sier Johnny.

Deler ut gratis
- I dag kan hvem som helst kjøpe. Det må organiseres og reguleres, sier Johnny.
Bak aksjonen står organisasjonen Dyrkeklubben.

- Dyrkeklubben har delt ut gratis cannabis i fem år, også til de som trenger det av medisinske grunner. Jeg har to hundre faste kunder, og hundrevis på venteliste, forteller Linnerud.

- Det er tre-fire hundre personer som planter for oss i hele Norge under aksjonen, og det er mye rundt om i bygdene. Det er lettere å få grodd planter utenfor byen, sier Linnerud til Nettavisen.

Overgrow er en årlig aksjon og har også blitt utført i Canada og i resten av Norden. Den er godt i gang i Sverige i år, ifølge Linnerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere