RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjærlighetsbarn på vei

Foto: Jan Frode Bordvik/iBergen.no
Sist oppdatert:
- Vi venter et kjærlighetsbarn! Skuespilleren Frode Rasmussen (63) og Jasmin (21) er i lykkelige omstendigheter.

(iBergen.no) Skuespiller Frode Rasmussen (63) venter sitt kjærlighetsbarn. Eksklusivt forteller paret nå for første og eneste gang om sine tanker rundt familieforøkelsen.

Planlagt barn
Med en aldersforskjell på 42 år vet skuespiller Frode Rasmussen at hans ekteskap med thailandske Jasmin var - og kanskje er - kontroversielt. Nå venter paret barn. - Og det er gjennomtenkt, understreker de begge to.

- Det er vårt helt bevisste valg å sette et barn til verden, sier Frode Rasmussen til iBergen.no.

- Vi ville begge ha barn. Vi har gått gjennom alle sider. Jeg er såpass opp i årene, og jeg vet at hun vil ta vare på barnet om jeg skulle falle fra. Nå gjelder det at jeg holdet meg frisk og ung, lenge, sier Frode Rasmussen, og understreker at dette slett ikke er uproblematisk.

- Vi har vurdert for og imot. Og har valgt dette, Dette er et kjærlighetsbarn, sier han.

Hevede øyenbryn
Den meritterte skuespilleren har spilt alle de store rollene på alle de viktigste teatrene i Norge. I fire år var han teatersjef for Nordland teater. I tillegg er han selve jøgleren i norsk scenekunst med direkte bånd til Dario Fo.

Han vakte nasjonal oppsikt da han fortalte om sin kjærlighet til sin unge kone. Jasmin og Frode møtte hverandre i Thailand i 2005. Frode var på jobb i «Smilets Land», og på en fiskerestaurant i Bangkok møtte han Jasmin. Hun jobbet som kelner. Det ble kontakt, og senere kjærlighet mellom de to. 24. mai i fjor giftet de seg i Thailand, og ble velsignet av en buddhistisk munk. I august i fjor kom Jasmin til Norge som Frodes hustru.

Fire måneder på vei
Sammen med sin gravide kone er Frode nå på vei nordover i Norge. Han vil vise henne sitt elskede Nord-Norge. En landsdel der Frode har tilbrakt 12 år av sin skuespillerkarriere. I en måned skal paret se og oppleve det som Jasmin har hørt så mye om: Midnattsolen.

- Vi er invitert nordover av venner - og vi gleder oss, sier Frode. Spesielt Jasmin, som nå for første gang opplever de lyse sommernetter, i sitt nye hjemland.

Om cirka fem måneder, i månedsskiftet november/desember, har Jasmin termin. I fire måneder har paret båret på hemmeligheten om den forestående lykkelige familieforøkelsen. Men nå må Jasmin ikle seg mammakjoler, og da er tiden inne til å dele hemmeligheten med resten av Norge.

- Jeg ville at mine nærmeste skulle være de første til å få vite om den lykkelige begivenheten, sier Frode. Det har også hans kone gjort. I mai var hun hjemme i Thailand og fortalte nyheten til sin familie.

På ultralyd
- Alt er bra med meg og barnet, forteller Jasmin. Hun har ikke vært plaget med kvalme eller andre ting gravide blir plaget med.

- Vi har vært på ultralyd. En fantastisk opplevelse. Barnet har to hender, to føtter. Ti fingre og ti tær. Fire hjertekammer. Men vi kunne ikke se hvilket kjønn det er. Det var en fantastisk opplevelse, sier Frode.

- Hvilke tanker har dere om barnets fremtid?

- Jeg har fire barn fra tidligere. De er alle tatt godt vare på. Barn er det viktigste i livet. Det er våre barn som skal overta arven, sier Frode Rasmussen.

- Kunstnere får barn sent
- Chaplin, Arve Tellefsen og Jan Eggum er eksempler på menn som blir fedre i moden alder. Det er påfallende at der er kunstnere som går utover normalen. Kanskje vi ser verden littt annerledes, uten at jeg vil generalisere.

Jasmin og Frode sto frem og ga ett intervju etter bryllupet i Thailand.

- Hvilke reaksjoner fikk dere på det?

Nesten bare positive. Noen få sinte, ekle brev. Men en eldre kvinne stoppet meg på gaten i Bergen, og sa til meg: «Kjærligheten vinner».

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere