RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldelse: «Resident Evil 4: Wii Edition»

Sist oppdatert:
Wii-utgaven av «Resident Evil 4» er den beste av dem alle.

(Spillmagasinet): Da jeg begynte på «Resident Evil 4» i 2005 hadde jeg absolutt ingen forventninger til det. Jeg hadde gått grundig lei seieren, og med unntak av actionfesten «Devil May Cry» var det fryktelig lenge siden Capcom hadde laget et godt spill.

«Resident Evil 4» viste seg å være et comeback uten like. Jeg synes det både er det beste actioneventyret og blant de beste spillene som noensinne er laget, med unntak av «Half-Life 2» er «RE 4» det spillet jeg har kost meg mest med.

Spennende fortelling

Fortellingen om spesialagenten Leon S. Kennedys jakt på den amerikanske presidentdatteren er blant de mest spennende jeg har vært borti. I tillegg er selve spillet fantastisk – kontrollen er glimrende, det er skikkelig nifst og akkurat passe utfordrende, og kampene er både heftige og underholdende.

Der hvor de tidligere spillene i serien jobber hardt for å skremme deg, prøver «Resident Evil 4» å gi deg panikk. I motsetning til for eksempel «Resident Evil 1» har du masse ammunisjon, men det hjelper lite når du tåler tre treff og fiendene strømmer på fra alle kanter.

Les mer:Anmeldelsen av GC-utgaven.

Det beste fra to verdener

Nå har Capcom konvertert «Resident Evil 4» til Wii, og jeg synes Wii-versjonen er den beste av dem alle. Spillet byr på den imponerende grafikken fra GameCube-utgaven, kombinert med alt ekstrainnholdet og 16:9-støtten fra PS2-versjonen.

Capcom har også tatt i bruk bevegelsesmulighetene i Wii-kontrollen - blant annet sikter du ved å bevege på fjernkontrollen, og slår med kniven ved å riste på den. I tillegg krever de aller fleste av de interaktive mellomsekvensene at du gjør minst en bevegelse.

Mye mer behagelig

Akkurat som «Twilight Princess» er ikke «Resident Evil 4» et spill du må spille på Wii, men som takket være kontrollen er mye mer behagelig på Nintendos nye yndling. For eksempel synes jeg at det å sikte ved å peke med fjernkontrollen er enklere og deiligere enn å gjøre det med stikka.

Den nye kontrollen gjør også så kniven er lettere tilgjengelig, og det er dermed ikke like krise hvis du går tom for kuler under en kamp. Istedenfor å måtte trykke på en annen knapp, slipper du bare B-knappen (sikteknappen) og rister på fjernkontrollen.

Fortsatt beste

Enkelte kommer nok til å klage over 2005-grafikken, men jeg er så absolutt ikke blant dem. «Resident Evil 4» til Wii er stort, spennende, utfordrende og underholdende, og den nye kontrollen, ekstramaterialet, og 16:9-støtten gjør Wii-utgaven til den desidert beste.

3080

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere