RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir beklemt av Siv

Sist oppdatert:
Aps innvandrerpolitiske talsmann synes Siv Jensens varme er beklemmende.

Onsdag sa partiformann i Frp, Siv Jensen, at hun mener Aps innvandrerpolitiske talsmann hører hjemme i Frp.

- Kjenner igjen mye
Uttalelsen kom etter at Ap’s innvandringspolitiske talsmann, Arild Stokkan Grande, i forrige uke sa at når afghanerne hadde klart å gå fra Trøndelag til Oslo, kunne de fortsette helt til Afghanistan.

- Jeg kjenner igjen svært mange av synspunktene han kommer med fra vårt program, sa Siv Jensen til Nettavisen.

Etter å ha kommet med tung skyts mot regjeringen, ble Stokkan-Grandes uttalelser i media de siste dagene, mottatt med varme hos Frp.

- Jensen er desperat
Det synes Stokkan-Grande er beklemmende.

- Uttalelsen viser at Siv Jensen er desperat. Frp har gått nedover på målingene og når Ap nå har satt innvandringspolitikk på dagsorden, noe som Frp pleier å uttale seg om, forsøker hun å komme seg på banen ved å si noe så desperat, sier han.

Han mener det er tull at uttalelsene hans minner om Frp-politikk.

- Det er noe av det dummeste jeg har hørt. Det som er vår politikk og som jeg har uttalt meg om står godt forankret i Soria-Moria erklæringen. Frps politikk tar jeg sterk avstand fra, sier han.

Holder fast
Stokkan-Grandes uttalelser har skapt sterke reaksjoner, ikke minst i eget parti. Tirsdag kalte Statsminister Jens Stoltenberg uttalelsen «uklok». Det tar ikke Stokkan-Grande så tungt.

- Jeg får utrolig mange mail hver dag med tilbakemeldinger, sånn vil det alltid være. Jeg tror folk er overrasket over at Ap nå har gått så tydelig på banen, sier han, og avslører at uttalelsene var nøye gjennomtenkt.

- Jeg spissformulerte det ved å si at når de har gått så langt, kan de gå helt til Afghanistan, sier han med henblikk på de afghanske asylsøkerne.

- Det var for å forhindre at det kommer så langt at vi får en situasjon der Frps holdninger blir enerådende, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere