RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døpte afghanere i Mjøsa

Foto: Knut Jul Meland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tre afghanere er døpt i Mjøsa søndag ettermiddag.

- De er akkurat døpt, sier pastor Olav Slåtten i Josvakirken på Gjøvik til Nettavisen.

Tidligere i dag ble det kjent at Slåtten skulle døpe tre av afghanere.

Flere av afghanerne som utlendingsnemnda vil sende tilbake til Kabul, har fortalt at de har konvertert til kristendommen. Påstandene skal være årsaken til at 15 av dem ikke ble sendt hjem lørdag. Utlendingsnemnda vil undersøke påstandene om at en TV-kanal har sendt innslag med konvertittene, og at de derfor står i fare for å bli utsatt for represalier i islamske Afghanistan. Islamsk sharialovgivning sier at det er dødsstraff for å konvertere fra islam til kristendommen.

- Det var kjempesterkt og flott. De ble døpt i Mjøsa, sier Slåtten.

Svømmetur
Dåpsseremonien til de tre afghanerne foregikk utendørs, i Mjøsa.

- En av dem tok seg en lang svømmetur etterpå for å feire - selv om det bare var 15 grader i vannet. De er så glade for å bli døpt. Afghanerne er ferdige med religion etter alt det fæle har møtt hjemme. Men her får de møte Jesus, og liv, glede og fred, sier Slåtten til Nettavisen.

Døpt 20
Josvakirken har, ifølge Slåtten, god kontakt med asylmiljøet i Norge. Han mener at rundt 100 afghanere er blitt døpt hittil i Norge. Han har personlig døpt mellom 15 og 20 stykker, mens hans pastorkolleger har døpt flere afghanere og iranere, skriver Dagbladet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere