RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trodde afghanerne var sendt ut

Foto: Knut Jul Meland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Støttenettverket for afghanske flyktninger tror de utviste flyktningene ble sendt ut av Norge i dag morges.

Lørdag ettermiddag viser det seg at dette trolig ikke stemmer, men det har lørdag hersket stor forvirring om situasjonen.

- Vi tror de ble deportert 08.45 i dag tidlig. Vi så det vi tror var en gjeng med afghanere bli ført mot et fly. Vi styrtet etter, men ble stoppet i sikkerhetskontrollen, sier Elisabeth Steindal i Støttenettverket for afghanske flyktninger til Nettavisen.

Sammen med 15-20 andre har hun tilbrakt morgenen på Gardermoen i et siste forsøk på å hindre hjemsendingen av 15 afghanere.

- Litt tidligere observerte vi en politimann i sivil bærende på en haug med billetter. Etterpå så vi han gå mot de vi tror er de deporterte flyktningene, sier Steindal.

Ifølge NTB skal det gå frem av et fengslingsdokument at 15 afghanere skal sendes til Kabul lørdag. Politiets utlendingsenhet (PU) har ikke ønsket å bekrefte informasjonen.

Støttegruppen for afghanere i Norge holdt en mindre markering på Oslo Lufthavn Gardermoen lørdag morgen og håpet i det lengste at de unge afghanerne skulle slippe tvangsutsendelse.

- Hvis de faktisk har blitt sendt ut allerede, må jeg si jeg er utrolig skuffet, sier Steindal.

- Jeg synes det er betenkelig at utlendingsnemnda ikke har latt seg påvirke av menneskerettshensyn.

- Vi kan ikke si noe om tidspunktet for retur av afghanerne. Vi ønsker å få gjennomført returene på en så trygg og rolig måte som mulig, og kan opplyse om returen først når returen er gjennomført, når vi vet de er kommet fram til Kabul, sier informasjonssjef Roar Hanssen i Politiets utlendingsenhet (PU) til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere