RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se, en fornøyd Brann-reserve

Sist oppdatert:
Branns keepertrener Dan Riisnes (42) må sitte på reservebenken mot Aalesund.

(iBergen.no): Den ene spilleren etter den andre i Brann har klaget på for lite spilletid gjennom media. Nå er det endelig et lyspunkt i trener Mons Ivar Mjeldes brede stall – en reserve som er fornøyd med bare å være nettopp det.

Keeperproblem
Etter at Håkon Opdal fikk rødt kort mot Lyn lørdag er det duket for Johan Thorbjørnsen fra start. Når andrekeeperen tar ett steg opp har Brann imidlertid et lite problem – de har ingen reservemålvakt.

Brann forsøkte i det lengste å få tak i en keeper utenfra, og trengte dispensasjon fra fotballforbundet. Den søknaden ble avslått. De to andre alternativene var å plassere keepertrener Dan Riisnes på benken eller la en av utespillerne være reservekeeper.

Nå er det klart at Riisnes, tidligere Brann-keeper med 40 kamper, tar på seg hanskene og sitter seg på benken. På hjemmebane håper konen Jill og datteren Lise (2) at spilletid vil gi dem en god latter.

Svakhet
- Ferdighetene er ennå inne, han har en god venstrefot. Jeg tror mest at det står på fysikken, men nå skal han ikke spille 90 minutter. Jeg håper Brann leder 5-0 så ville det vært artig om han fikk de siste 10, sier konen Jill Riisnes spøkefullt til iBergen.no.

- Svakhetene?

- Han er svakest nede til høyre, sier Jill muntert og får støtte av Lise.

Mens resten av fotball-Norge skriker på unge lokale talenter mener konen Jill noe annet.

- Jeg synes det er bra at de eldre får sjansen, de har rutinen på sin side så det må ikke bare satses på ungdommen, sier hun spøkefullt.

- En del av jobben
Hovedpersonen selv har ikke i sin arbeidsinstruks at han må belage seg på å være en del av spillertroppen. Han håpet på at det ville komme en annen løsning.

- Det er vel en del av jobben, så blir det til at jeg må sitte på benken så gjør jeg jo det, men det står ikke noe om det i arbeidsinstruksen, sier Dan Riisnes som koster på seg et smil.

Han regner uansett med at Thorbjørnsen kommer til å stå 90 knirkefrie minutter og at han selv slipper unna med å bli sittende på benken. Dette er en rolle han kjenner og er glad for å ha.

- Jeg var ikke fast da jeg var aktiv selv, så jeg er kjent med rollen som reserve. Jeg er dessuten glad for at det blir med benken. Johan (Thorbjørnsen) kommer til å spille bra i 90 minutter uansett, slår reservekeeper Riisnes fast.

Les flere saker på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere