RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN: Greit å returnere afghanerne

Sist oppdatert:
Situasjonen i Afghanistan er ikke så ille at alle tvangsutsendinger til landet må opphøre, mener FN.

- Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan er betydelig verre enn for ett år siden. Men vi er ikke kommet dit hen at alle utsendinger av afghanere fra Norge bør stoppe, sier Salvatore Lombardo, Afghanistan-representant for FNs høykommissær for flyktninger til Dagsavisen.

Se video på TV 2 Sumo: Trygt å returnere afghanere

Utlendingsnemnda vurderer nå hvorvidt afghanske flyktninger kan sendes tilbake til Kabul eller andre rolige områder i Afghanistan, selv om de ikke har tilknytning til området, skriver Dagsavisen. Lombardo i FN mener at ingen bør returneres til Kabul dersom de ikke har tilknytning til området. Det kan sette deres liv i fare, mener han.

Ifølge Rune Berglund Steen i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) har flere av afghanerne som demonstrerer utenfor Stortinget fått beskjed om at de kan bli sendt til Kabul selv om de ikke har tilknytning til området.

Afghanerne som holder til utenfor Stortinget har fått tillatelse til å bli der til onsdag klokken 22. Av de 45 afghanerne har 41 fått endelig avslag på sin asylsøknad, mens de siste fire venter på svar fra Utlendingsnemnda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere