RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brevet var en bløff

Sist oppdatert:
Den spanske privatdetektiven Antonio Toscano er sikker på at Madeleine er i live.

- Jeg trodde aldri på brevet som dukket opp i en nederlandsk avis. Der sto det at hun var begravet, altså død. Og det er jeg sikker på at ikke stemmer. Det var en ren bløff.

Privatdetektiven og frilansjournalist Antonio Toscano (36) har engasjert seg i Madeleines forsvinning siden den britiske 4-åringen ble bortført på et hotell i Praia da Luz på Algarve-kysten i Portugal 3. mai.

Han har også snakket to ganger med mannen han mener står bak bortføringen av Madeleine, en pedofil som vanker på nettsteder med barnepornografi under kallenavnet «Franskmannen».

- Et produkt han må passe på
- Hvorfor tror du at Madeleine er i live?

- Fordi hun ekkelt nok er som et produkt som kidnapperen må ta være på før han leverer henne. Jeg traff Franskmannen to ganger, og han virker veldig forsiktig. Dessuten tjener ham ikke mye ved å drepe Madeleine. Jeg tror at han fortsatt har henne, og at presset han opplever nå, får ham til å ligge lavt og vente.

Toscano mener at ringen rundt Franskmannen begynner å lukke seg, etter at portugisisk politi har avkreftet flere andre teorier. Blant disse påstanden om at Madeleine var dumpet under «under grener og steiner» i et område bare 15 kilometer fra hotellanlegget hun ble kidnappet fra. Området ble pekt ut i et anonymt brev mottatt av den nederlandske avisen De Tetelegraaf.

- Brevet var noe helt makabert som kun har påført McCann-familie mer smerte. Brevet hadde aldri noe troverdighet hos meg, det var ren løgn. Madeleine er i live og det er Franskmannen som har henne et sted i Europa, sier den spanske privatdetektiven.

- Hvordan kan du være så sikker på det?

- Fordi jeg kjenner til hvordan Franskmannen opererer. Jeg har fulgt ham i fire år. Det er et helt apparat bak ham, med andre mennesker som tar seg av logistikken. Men han har det vanskelig og travelt nå. Det er ikke trygt verken for ham eller kunden å levere Madeleine, sier Toscano.

- Hvor er Franskmannen nå?

- Det er det vi må finne ut av. Det er nå tre måneder siden han forsvant fra pedofilinettverket. Det er som om han gikk under jorden. Ingen har sett ham eller hørt fra ham, sier Toscano.

Franskmannen er blitt beskrevet som en sofistikert skikkelse og en farlig mann. Det bekymrer ikke Toscano.

- Det er lenge siden han fikk vite at det var meg som ga ut informasjon om hva han holder på med. Jeg er ikke bekymret for meg selv, men for Madeleine. Det er henne vi må konsentrere oss om.

Vil møte Madeleines foreldre
Toscano sier til Nettavisen at politiet i Portugal har tatt kontakt med ham to ganger, den 1. og den 5. juni, men at de ikke har prioritert informasjonen han sitter på.

- Jeg kan ikke klandre dem. En slik etterforskning er kompleks, og portugisisk politi har i utgangspunktet ikke gjort noe galt. Det er vanskelig å holde orden på den store mengden av informasjon de mottar, og mye av det er likevel ikke sant, sier Toscano.

Toscano er villig til å møte McCann-foreldrene dersom de skulle være interessert i det.

- Jeg har alltid sagt at jeg er villig til å møte dem og fortelle dem alt jeg vet. Men for å bli tatt seriøst vil jeg gjerne ha til stede en advokat og representanter fra portugisk politi. Jeg har lyst til å fortelle dem at de må beholde roen, at Madeleine er mest sannsynlig i live og de ikke må gi opp, sier Toscano.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere