RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Idols sprøeste mann

Sist oppdatert:
Petter Heiberg i Dusty Cowshit skal prøve å imponere dommerne ved å være seg selv. Se video og bedøm selv.

(SIDE2): Årets galeste Idol-deltaker? Det tok ikke lange tiden før vokalisten i bandet Dusty Cowshit løp rundt i en slags cowboy-dans mens han sang «Jippi-ai-ai-Jippi Jippi Ai» da vi møtte han utenfor auditionlokalet på Chateau Neuf i Oslo.

Så er han også mest kjent for å gjøgle og tulle i Moss-bandet Dusty Cowshit. Men torsdag formiddag var det alvor for mannen som snart fyller 35 år og som så vidt får stille opp i årets Idol-konkurranse.

Dropper all staffasje
- Jeg skal være meg selv, droppe cowboyhatten og munnspillet og håpe at sangstemmen holder, smiler han lurt.

Bandet Dusty Cowshit ble startet som en fleip og er et 10 manns tungt orkester. De spiller cowboypolka og trakterer instrumenter som blant annet koffert, skjeer, sag, vaskebrett og tørkede bønnestengler i tillegg til banjo, fele, mandolin og munnspill.

Men selv om han denne gangen skal fronte dommerne helt alene og uten staffasje i årets Idol-utvelgelse har han med seg både hatt og munnspill i bagen.

Lager show for alle
Han er heller ikke vond å be når vi spør om han kan gi oss et lite show. På oppfordring fra Side2 både danser, gjøgler og spiller han munnspill - til stor glede for de andre litt smånervøse i Idol-køen.

SE VIDEO-INTERVJU OVER

- Jeg må jo få ut alt gjøgleriet her utenfor, sier trebarnsfaren som tror alderen både kan virke for og imot ham i møte med juryen og publikum.

- Gutta i bandet har jo pusha meg litt. Jeg har jo alltid sagt at jeg gjerne skulle vært med på Idol bare jeg ikke hadde vært for gammel. Så når aldersgrensen ble hevet så måtte jeg jo bare trå til, smiler han.

Vil se pappa på TV
Mannen som også var med i norske Grand Prix i februar til en fjerde plass, syns det er gøy å være med på moro ting og kan fortelle at familien blir veldig fornøyd hvis han kommer videre.

- Jeg har tre barn på fire-fem og åtte år. De syns selvfølgelig det hadde vært utrolig moro om de fikk se pappa på TV igjen, og særlig i Idol, forteller han.

Petter skal synge «Questions» av Manfred Mann's Earth Band.

LES OGSÅ:

Slik får Idolene energi

Idol-Marte tar til tårene

- Lever bare én gang

Jan Fredrik slakter Idol-Jenny

Vi følger Idol-audition i Oslo. Følg med på Side2 fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere