RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du skikkelig vann

Morten Hatlem får vannet nøyaktig slik han vil og unngår samtidig å bli smittet av giardia-bakterien. Sjekk hvordan.

(iBergen.no): De siste månedene har Mattilsynet undersøkt 356 vannverk i hele landet og det går frem at de fleste er helsefarlige. Nå kan imidlertid du redde deg selv til tross for at de ansvarlige myndighetene ikke gir deg tilfredsstillende vann.

Ved å investere i en vannbehandler kan du få vannet akkurat slik du ønsker.

Renser vannet
- Dette er et komplett vannbehandlingssystem. Apparatet renser vannet, kan justere pH-verdien, og øke oksygennivået. I tillegg gir det vannet antioksidantvirkning, skryter kvantemedisiner og forhandler Thomas Aksnes, i firmaet SCIO Norge as.

Han mener at apparatet er en nødvendighet i norske hjem.

- Som regel har vann i springen en pH-verdi på rundt 5,5 – 7,5. Anbefalt pH er 7,5. Mye av vannet som folk drikker er surt, noe som er dårlig for kroppen. Ved å bruke vannbehandler unngår du nettopp dette og du får en skikkelig kvalitet på vannet, forteller Aksnes til iBergen.no.

Grunnen til at vannet blir bedre ved å bruke vannbehandleren er at den har et meget godt filter og at den sørger for å sprøyte inn mer oksygen i vannet. I tillegg beholdes mineralene i vannet og fjerner mikroorganismer. I tillegg kan du justere pHen på vannet etter bruk.

Ikke giardia-smittet
- Skal du ha vann til kaffeen for eksempel kan du stille pHen høyt slik at vannet nøytraliserer surhetsgraden, forteller Aksnes.

Apparatet er enkelt å ta i bruk. Ved å koble apparatet direkte til tuten på springen er du i gang. Den rene vannet kommer ut en slange på apparatet og det dårlige vannet går rett ut i vasken.

Morten Hatlem har investert i to vannbehandlere, en i hjemmet og en til hytten. Han fikk den mot slutten av giardiaepidemien i Bergen som brøt ut i 2004. Mens naboer ble smittet merket ikke Hatlem eller hans familie noe til det skitne vannet.

- Vi ble ikke smittet av giardia, verken jeg eller familien. Jeg mener vi gjorde en god investering da vi kjøpte vannbehandleren. Det er absolutt noe jeg anbefaler andre å gjøre også, oppfordrer Hatlem.

- Hvorfor?

Lav fare
- Det er mye skittent vann rundt om og det er ikke noe særlig å se brunt vann rennende ut. Med vannbehandleren får du skikkelig kvalitet på vannet og du får det slik du selv ønsker. I tillegg blir vannet skikkelig renset og ikke full i dritt, sier Hatlem til iBergen.no.

Han mener at vannbehandleren var en viktig årsak til at han ikke ble smittet med giardiabakterien.

Smittevernoverlege i Bergen mener at faren for å bli smittet av giardiabakterien så å si ikke er tilstede i byen mellom de syv fjell.

- Det later til å være like lav giardiafare nå som før epidemien brøt ut i 2004. Forekomst av sykdom er nesten fraværende. Det viser seg nå at de som blir smittet er blitt smittet i utlandet. En skal ikke se bort fra at det kan dukke opp ting, i 2004 var vi helt uforberedt, men vi har satt inn nødvendige tiltak, forteller smittevernoverlege i Bergen Øystein Søbstad til iBergen.no.

Les flere saker på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere