RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ledet Gullruten med blåveis

Sist oppdatert:
Dorthe Skappel ledet tv-gallaen i Grieghallen med blåveis. Sjekk vinnerne her.

(SIDE2): I år feirer Gullruten 10-årsjubileum med storslagent show i Grieghallen i Bergen.

TV 2 Sumo: Se Gullruten på WEB-TV!
Web-tv: Takketalene kun på nett

Dorthe Skappel er som vanlig programleder, og i år er hun ekstra karakteristisk med en real blåveis fra Isdans-fallet forrige fredag.

Det var spekulert i om sminkørene ville klare å skjule blåveisen, men det klarte de definitivt ikke.

- Jeg synes ikke det var noen vits i å skjule den når den først var der, sa Dorthe selv til Side2. Hun følte seg sliten etter sending.

- Jeg har lyst til å feste, men kommer nok mest sannsynlig til å gå hjem å legge meg, sa hun. Og fortalte at hun hadde tatt smertestillende før showet.

Les også:- Kunne ha brukket nakken

Nrk-sportens dynamiske duo Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen fikk årets hederspris.

- Det er Jon Hervig Carlsen sin pris. Han er gutten i røyken og kommer til å holde på til han er nitt år. Han har gått til helsesjekk hvert år og aldri fått en mangellapp, sa en rørt Kjell Kristian Rike om tildelingen til Side2.

I Kategorien «Beste underholdningsprogram» vant TV2s «Gylne Tider» i konkurranse med «Hjemme Alene», «Nytt på nytt» og «Senkveld»

I klassen «Beste nyskapning» gikk prisen til Linn Skåber for «Fra hjerte til hjerte».

Årets «Beste kvinnelige skuespiller» mente juryen var Ane Dahl Torp for sin rolle i «Kodenavn Hunter» på NRK.

Prisen for «Beste mannlige skuespiller» gikk til Anders Baasmo Christiansen for rollen i «En udødelig mann» på NRK.

Årets «Beste kvinnelige programleder» ble Christine Koht for programmet «Koht i familien» produsert av Feelgood for NRK.

Veteran Torkjell Berulfsen stakk av med prisen for «Beste mannlige programleder» for å ha ledet «Berulfsens fargerike» på NRK.

«Migrapolis» stakk av med prisen for «Beste magasin- eller livsstilsprogram» foran «Kos og kaos», «Lydverket» og «Typisk norsk».

Årets «Beste TV-Drama» gikk til NRK med «Størst av alt». Andre nominerte var «Torpedo», «Seks som oss» og «En udødelig mann».

I kategorien «Beste humorprogram» vant «Golden Goal» produsert av Rubicon for TV2. Her var morsomheter som «Borettslaget», «Fra hjerte til hjerte» og «Løvebakken» nominert.

I kategorien «Beste TV-dokumentar» vant «Kabal i hjerter» produsert av Øy-Film for TV 2 i konkurranse med «Møbelhandlerens sønn», «Søstre for livet» og «Til Kina uten penger» – Faction Film/TV 2

Se TV-dokumentarene på TV2.no

I kategorien «Beste barne- eller ungdomsprogram» vant «Gutta Boys» produsert av Monster for NRK. Bare NRK-produksjoner var nominert med «Willy Nilsen på camping», «Newton» og «Ugler i Mosen».

I kategorien «Beste aktualitets- eller faktaprogram» gikk «Truet til taushet», som ble sendt på TV 2, av med seieren i konkurranse med «Store studio», «Holocaust tidsvitner» og «Et liv i HIV».

«Alt for Rognan» prodsert av Strix for TV2 var første vinner ut og fikk prisen for «Beste Reality» blant sterke kandidater som «Sjarmørskolen», «Heia Tufte» og «Designerspirene».

233 programmer er i år påmeldt til prisutdelingen der TV-bransjen får feire seg selv.

Det er rekordmange, og Åtte juryer, mot seks i 2006, bestående av syv personer i hver jury, har siden slutten av februar gjennomgått og vurdert alle bidragene.

Juryene har bestått av representanter for produksjonsmiljøet i hele landet, mediestudenter, journalister, forskere og andre fagpersoner med tilknytning til bransjen.

Se de nominerte til Gullruten 2007

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere