RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Manipulert til millionutbetalinger

(TV 2 Nyhetene)
Sist oppdatert:
Amelia Riis' avdøde ektemann ble manipulert til å betale ut millioner av kroner til juristen Herman Berge, mener byfogden i Oslo.

- Han hadde en fasade og var vennlig og venn av familien og så har han hele tiden bare tenkt på å mele sin egen kake, jeg kan ikke si annet enn at jeg synes det er forrædersk, det er min mening, sier Amelia Riis til TV 2 Nyhetene

Vil ha pengene tilbake
Nå vil Amelia Riis ha pengene sine tilbake fra Herman Berge.

TV 2 Sumo: Se TV 2-innslaget her

Og en kjennelse fra byfogden i Oslo kommer henne til unnsetning. Nå får namsmannen ta arrest i biler, bankkonti og andre eiendeler tilhørende Berge til en verdi av opptil 8,6 millioner kroner. For eiendelene til Berge er i stor grad betalt av Riis.

- Han i har i all fall fått for de årene 10 millioner kroner.

Amelia Riis krever milloner tilbake av Herman Berge.
Amelia Riis krever milloner tilbake av Herman Berge.

55 millioner i erstatning
Som jusstudent og høylytt forsvarer av ekteparet Riis, kom Berge inn som rådgiver og støtte, på tampen av en tretti år gammel rettstvist. Den endte med en erstatning til Amelia Riis på 55 millioner kroner, for en tapt arv.

Som TV 2 fortalte i tirsdag, krever Berge nå 28 millioner kroner av Riis, inkludert tidligere utbetalinger vil han dermed legge beslag på mesteparten av erstatningen til Riis.

- Det blir fremlagt som om jeg har lurt en gammel dame for en haug med millioner som er mye mer enn det gjennomsnittsbefolkningen tjener i løpet av et år, sier Berge.

- Har du lurt henne?

- Jeg synes det er et ganske upent spørsmål på denne saken å stille det der, om jeg har lurt henne. Hvis du hadde sett de avtalene.

- Manipulert
Men byfogden i Oslo har sett avtalene og mener Amelias nå avdøde ektemann Einar sannsynligvis ble påvirket og manipulert av Berge til å betale ut millioner.

“¿betydelige utbetalinger ble gjort til Berge som følge av Einar Riis sinnstilstand og Berges påvirkning av Einar Riis” skriver byfogden.

Berge bor i Luxembourg og hadde ikke lest kjennelsen da TV 2 snakket med ham i forrige uke

- Såvidt jeg har skjønt har de (Riis) fått medhold hos namsmannen.

- Det er jo morsomt, spesielt morsomt når de ikke lar meg delta i denne saken. Jeg er jo tydeligvis en motpart, sier Berge.

Etter det TV 2 forstår har Berge nå lest kjennelsen. I en e-post i dag fastholder han at han ikke har manipulert verken Riis eller andre.

For Amelia Riis tar kampen om farsarven aldri slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere